Materii prime pentru industria Maselor Plastice

TiONA 595

TiONA 595 este un pigment de dioxid de titan rutil, multifunctional, de inalta performanta, obtinut prin clorurare. Este conceput pentru a oferi o combinatie remarcabila de proprietati de dispersie, opacitate, luciu si durabilitate intr-o gama larga de formulari pe baza de apa sau solventi, la interior sau exterior.

TiO2 Chemco

TiONA 168

TiONA 168 este un pigment de dioxid de titan, rutil, obtinut prin clorurare, ce confera o remarcabila rezistenta la intemperii combinata cu bune proprietati optice si prelucrare facila in multe sisteme polimerice. Este recomndat in special pentru aplicatiile dirabile cu PVC rigid.

TiO2 Chemco

TiONA 134

TiONA 134 este un pigment de dioxid de titan rutil, cu tenta albastra, obtinut prin clorurare, conceput pentru a oferi proprietati optice ridicate si dispersabilitate intr-o gama variata de materiale plastice. Se recomanda a fi folosit in preamestecurile poliolefinice si intr-o gama larga de polimeri si compounduri ce nu necesita durabilitate ridicata.

TiO2 Chemco

TiONA 696

Tiona 696 este un pigment de dioxid de titan rutil, super rezistent, obtinut prin clorurare. Prezinta o combinatie unica de rezistenta maxima la cretare, luciu excelent cu opacitate inalta si dispersare facila.

TiO2 Chemco

TiONA 188

TiONA 188 este un pigment de dioxid de titan rutil, cu tenta albastra, obtinut prin clorurare, pentru utilizare in preamestecuri si compounduri de cea mai inalta performanta.

TiO2 Chemco

PVC

PO

TEHNOPOLIMERI

FIBRE PP

Aditivi pentru un larg domeniu de aplicatii industriale :

  • Ceruri cu aplicatii in domeniul prelucrarii materialelor plastice, pentru masterbatch de colorare, pentru PVC, materiale compozite armate cu fibre si pentru sisteme de acoperire sub forma de pulberi.

In procesul de prelucrare al materialelor plastice aceste ceruri imbunatatesc curgerea polimerilor (PP, PA) prin cresterea indicelui de curgere (MFI), optimizand procesul de prelucrare prin injectie si conferind un luciu crescut suprafetelor.

Cerurile folosite pentru acoperiri sub forma de pulberi sunt aditivi de texturare care dau suprafetei o structura asemanatoare nisipului.

Tipuri functionale:

Ceruri oxidate si polimeri : ceruri oxidate pe baza de HDPE, LDPE, ceruri poliolefinice, ceruri sintetice oxidate.

Culoarea si forma: fulgi albi sau pulberi albe

Ceruri poliesterice simple si modificate: ceara poliesterica, modificate cu silicon, cu sapunuri de Calciu, reactive.

Culoarea si forma: pulbere alba, granule albe, fulgi galbui

Ceruri sintetice saponificate

Culoarea si forma : fulgi galbui.

Ceruri grefate cu anhidrida acidului maleic

Culoarea si forma : fulgi albi sau galbui.

2) Ceruri micronizate cu domeniul de aplicatii: cerneluri tipografice, lacuri, vopsele si diverse acoperiri (pentru sisteme pe baza de apa, sau/si pe baza de solvent) si pentru acoperiri sub forma de pulberi.

Tipuri functionale:

Ceara PE , ceara PP, ceruri compound de tip PE/FT,PE/PTFE, PE/amide , ceruri grefate cu diverse grupari functionale

Culoarea si forma: pudra alba micronizata.

Ceruri polietilenice si ceruri sintetice modificate pentru aplicatii specifice

Tipuri functionale

  • Ceruri neoxidate: ceruri LDPE, HDPE, PP si poliolefine

Culoarea si forma : perle albe

  • Ceruri oxidate : de tip PE

Culoarea si forma: pulbere alba

  • Ceruri modificate chimic: ceruri de tip poliesterice modificate si copolimer polar

Culoarea si forma: perle albe

Aplicatii industriale: masterbatch, rasini tehnice, PVC, lemn, materiale plastice compozite cu fibre, bitum, acoperiri sub forma de pulberi, formulari pe baza de solvent, aditivi pe baza de apa (modificarea suprafetei), adezivi topiti la cald (adaptarea vascozitatii).

  • Ceruri pentru lubrifiere: LDPE, LDPE/grafit

Aplicatii: folosirea ca  lubrifianti in masinile de turnare sub presiune a aluminiului.