banner

Despre Noi

25 years YEARS
OF ACTIVITY

Chemco Trade este o firmă românească, înființată în anul 1997 de Inginer Chimist Adrian Roșca.

Firma a început activitatea, în urma cu 25 de ani, ca reprezentant exclusiv în Romania al Companiei britanice Imperial Chemical Industry, distribuind pigmenți de dioxid de titan de cea mai înaltă calitate, atât utilizatorilor din industria de vopsele cât și din alte industrii: mase plastice și cauciuc.

Cum am început

Începând cu anul 1999 ICI (Imperial Chemical Industry) vinde divizia Tioxide, Companiei americane Huntsman. Timp de 15 ani firma Chemco Trade reprezintă compania americană Huntsman Tioxide în Romania, fiind unul dintre cei mai importanți distribuitori exclusivi de dioxid de titan din România și Republica Moldova, cu peste 4500 tone vândute anual.
Tot în anul 1999 începe colaborarea cu divizia Elementis Specialties, producător global de aditivi, parte a grupului Elementis. Urmează extinderea portofoliului, în domeniul acoperirilor metalice cu produsele firmei Elementis Chromium.

Din dorinta de a aduce în România cele mai noi tehnologii, având ca obiectiv creșterea calității vopselelor și a maselor plastice românești, Chemco Trade devine din reprezentantul exclusiv al unei companii multinaționale, un distribuitor și agent activ în România dar și în tarile vecine, Moldova și Bulgaria, diversificându-și în fiecare an portofoliul de produse care cuprinde soluții complete: pigmenti, aditivi, extenderi și materiale de umplere, absorbanți UV, rășini pentru vopsele pe bază de apa și solvent.

Asociația Industriei Vopselelor

În anul 2000, împreună cu cei mai reprezentativi producători români de la acea data, pune bazele Asociației Industriei Vopselelor din România, cu scopul de a reprezenta interesele producătorilor români și totodată de a ține legătura permanent cu forurile europene, în vederea armonizării legislației românești cu cea europeană precum și atragerea de investiții în industria de vopsele.

AIVR a devenit în septembrie 2000, membru al CEPE (Conseil Europeen de L’industries de Peintures, Des Encres D’Imprimerie et Des Couleurs D’Art), implementând toată legislația europeană pentru producția de vopsele și protecție a mediului.

image

Noi domenii de activitate

Începând cu anul 2001, după comercializarea primelor extrudere cu dublu șnec de la firma APV Baker pentru producerea de vopsele pulbere, Chemco aduce în România primele mașini de dozare și amestecare de la Fast & Fluid Management din Olanda - parte a grupului IDEX Corporation din SUA, cel mai mare producător din lume de echipamente de acest fel, precum și aparatură de laborator de la firma britanică Sheen Instruments ( în prezent TQC Sheen – parte a Industrial Physics din SUA).

Cifra de afaceri atinge un vârf în anul 2007 ajungând la 5 milioane de euro dar schimbările aduse de globalizare influențează mult dezvoltarea firmei.

Anul 2009, odată cu efectele crizei mondiale din 2008, aduce noi modificări în structura businessului, firma îndreptându-și atenția spre noi domenii de activitate: Industria Auto, Industria Farmaceutică, Industria Cosmetică și cea de Bijuterii.

Certificare ISO 9001

Firma se certifica ISO9001 - Firma se certifica ISO9001 - Sistem de Management al calitatii - în anul 2017 și este recertificata în 2020 conform ISO 9001:2015 de catre Organismul de Certificare Tüv Thüringen.

Prezentul

În prezent, dupa 25 de ani de activitate, Chemco este recunoscută prin seriozitatea și calitatea serviciilor oferite, fiind un partener de încredere atât pentru clienții cât și pentru furnizorii săi, facând astfel față unei concurențe internaționale foarte puternice.

Preocuparea permanentă a firmei pentru a aduce cele mai noi materii prime și tehnologii, an de an, precum și echipamente și instalații “state of the art” cu eficiență maximă și consum minim de energie, reprezintă obiectivul principal în această perioadă.

Odata cu celebrarea a 25 de ani de activitate în anul 2022, Compania Chemco Trade lansează o nouă platformă de prezentare web, dinamică și modernă, prin care să aducă la cunoștință clienților români gama largă de materii prime, echipamente și servicii pe care aceasta le oferă firmelor din România.

icon

Furnizor principal
de TiO2

icon

4500+ mașini de nuanțare
vândute și instalate

icon

300+ Clienți

icon

ISO 9001:2015